The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het bos leren kennen!
Opdrachten over natuur en milieu
bij de kortfilm 'De gruffalo en zoo'

De Gruffalo en zoo 
Jakob Schuh, Max Lang -   United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, 27min., 4+

doeopdracht

Wat is een donker bos eigenlijk? Zijn de kinderen ooit al eens in een bos geweest? Of heeft er iemand al eens gekampeerd? Hoe was dat? Hoe ziet een bos eruit? Welke dingen vind je zoal in een bos? (Bomen, vijvertjes, vogels...)

Zo kan je een lijst maken met allemaal dingen die je in een bos vindt. Vervolgens moeten de

kleuters elk item op die lijst met hun lichaam uitbeelden. Hoe ziet een boom eruit? Welk lawaai

maakt hij? Heeft hij een bijzondere manier van bewegen of staat hij altijd stokstijf stil? Hoe kunnen we een vijver uitbeelden? Of de wind?


Als iedereen geëxperimenteerd heeft om verschillende elementen uit een bos na te doen, mogen de kleuters de klas omtoveren tot een levend bos met kinderen als bomen, struiken, een riviertje, vogels, de wind, de zon enz. Hoeveel bomen hebben we nodig? Waar bevindt zich het riviertje? De kinderen mogen dan één voor één door het bos wandelen.

 maakopdracht

Laat elementen in het bos praten.


Download Chatterpix Kids (gratis, iOS, Android). Hiermee kan je alles laten praten. Neem een foto van een tekening van een boom of van de zon. Trek een lijn waar de mond zou komen. Spreek een zin in. Nu praat jouw boom! Wat zegt de boom of de zon?

  Aan de slag met Chatterpix Kids!


Chatterpix Kids (iOS, Android) is een gratis app waarbij je allerlei voorwerpen, dieren of mensen kan laten spreken. Je neemt een foto en spreekt zelf een stem in.