The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

FAQ

Veelgestelde vragen over het online platform van JEF festival 2021

Hoe maak ik een account aan?  
Klik rechts bovenaan op de gele 'inloggen’-knop en vervolgens kies je ‘registreren’. Na registratie ontvang je een verificatiemail op het opgegeven mailadres. Let op: voor het aanmaken van een account dien je dus een geldig e-mailadres te hebben waarop je het account kunt verifiëren. 


Ik ontving geen verificatiemail, wat moet ik doen? 

Mogelijks belandde de verificatiemail in jouw spam. Vergeet dus zeker deze folder niet even te checken. Indien je ook daar geen verificatiemail ontving, neem dan contact op met ons door te mailen naar festival@jeugdfilm.be of te bellen naar +32 3 303 43 25.

Hoeveel kost het huren van een film? 
Het huren van een film kost 7 euro. Voor de kortfilms in de officiële competitie en de studentencompetitie betaal je ook 7 euro, maar je kijkt zelf zoveel films als je zelf wil! Voor scholen kost een film 30 euro inclusief extra educatieve materialen.


Waarom kost een film voor scholen meer?

Bij deze films creëren we extra educatieve materialen. Daarenboven kijk je met een klas doorgaans met meer dan thuis. Daarom vergoeden we de producenten ook meer voor dit specifieke gebruik. Met deze bijdrage steun je dus het maken van educatieve materialen, maar ook de producenten en filmmakers.


Hoe steun ik een festivallocatie met mijn aankoop? 
Na aankoop van je filmticket krijg je een keuzemenu met al onze festivallocaties. Kies je favoriet en wij schenken hen een deel van jouw online filmticket. 


Geldt het kortingstarief voor films op het VOD-platform? 
Alle films kosten 7 euro. Er is geen kortingstarief geldig online. 


Met welke betaalmiddelen kan ik betalen? 
Je kan betalen met bancontact, creditcard, PayPal en iDeal.


Kan ik meerdere films tegelijk aankopen? 

Nee, je rekent iedere film die je wil kijken apart af. 


Kan ik een film cadeau doen? 

Films aankopen kan alleen op het account waarop je bent ingelogd. Je kan dus geen films aankopen voor iemand anders. Doe je toch graag iemand een film cadeau, koop deze dan op je account en deel je inloggegevens. 

Kan ik films vanuit het buitenland bekijken? 
Nee, helaas zijn de films alleen beschikbaar in België. 


Hoe weet ik in welke taal de film zal zijn? 
Al onze films zijn ofwel Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld of hebben geen dialoog. Dit kan je nagaan op de filmpagina’s van de films. In de rechterkolom vind je alle info. 


Wat kan ik zonder account bekijken?  
Zonder account kan je alleen zoeken naar films en ons aanbod ontdekken. Om een film aan te kopen, moet je een account maken. Neem zeker wel een kijkje op onze social media voor leuke extra’s. Hier vind je ons op facebook, instagram en youtube.


Op welke apparaten kan ik zien?

Op alle apparaten met internet. Je surft naar online.jeffestival.be en speelt de film die je huurde daar af. Als je de film huurde op het ene apparaat, kan je perfect later inloggen op een ander apparaat om de film af te spelen.


Kan ik de film casten naar mijn Google Chromecast?

Ja, dat kan, als je met het apparaat (computer, gsm, tablet, ...) op dezelfde wifi als de Chromecast bent ingelogd. Indien chromecasten met een van je mobiele apparaten niet lukt, probeer dit dan vanop je computer vanuit een Chromebrowser. 


Waar vind ik na het huren mijn film?

Je kan op eender welk apparaat verbonden met het internet inloggen met je account. Onder 'mijn films' vind je al je gehuurde films terug.


Hoe lang kan ik films bekijken? 
De films zullen beschikbaar zijn tijdens het festival van 6 t.e.m 28 februari. Een aangekochte film kan je, vanaf je op play drukt, gedurende 48u bekijken en zoveel pauzeren en herstarten als je wil tijdens de duur van het festival. 


Hoe vaak kan ik een film bekijken? 
Nadat je een film hebt gestart, m.a.w. op play duwt na aankoop, heb je 48 uur om de film te kijken. Binnen die 48 uur kan je de film zoveel pauzeren en herstarten als je wil. (We willen niet dat de popcorn aanbrandt!)


Hoe kan ik stemmen op de publieksprijs? 
Je kan meestemmen op de publieksprijs voor de beste kortfilm. Na aankoop van het kortfilmprogramma, krijg je de kans jouw mening te geven op het online stemformulier. Stemmen kan tot en met 20 februari.

Vind je geen antwoord op je vraag?


Neem contact met ons op 


Mail naar festival@jeugdfilm.be 

Bel 03/303 43 25