The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor


Verfijn resultaten
Film type
Land
Show more Show less
Taal
Show more Show less
Leeftijd
Show more Show less
Online
Kunstbeginselen
Offline
Kunstbeginselen | Kortfilmcompetitie

David Payne, 2020, CZ, 6 min, 8+

Wanneer een kunst leraar exact dicteert wat de leerlingen moeten tekenen, beslist een creatief meisje om toch haar eigen ding te doen.
Een satelliet verschiet
Online
Een satelliet verschiet | Kortfilmcompetitie en Wetenschap

Leeni Linna, 2021, EE, 17 min, 10+

Een eenzame jongen ziet een vallende ster op de avond van zijn tiende verjaardag. Hij besluit een wens te doen terwijl de ster neerstort in een nabijgelegen bos. Hij begint te fantaseren over verhalen met aliens en gaat vol enthousiasme op verkenning.
Luce en de rots
Offline
Luce en de rots | Kortfilmcompetitie

Britt Raes, 2022, BE, FR, NL, 13 min, 6+

Luce woont samen met haar mama in een klein, rustig dorpje. Elke dag is hetzelfde, maar zo hebben ze het graag. Het enige dat Luce niet graag heeft, is het donker. Gelukkig heeft ze een lampje dat haar veilig doet voelen. Op en dag valt er een grote rots uit de lucht die het hele dorp vernietigt. Luce is boos, maar besluit om de rotsterug naar huis te brengen.
Kat en vogel
Online
Kat en vogel | Kortfilmcompetitie

Franka Sachse , 2021, DE, 7 min, 7+

Een witte vogel die in een zwarte wereld woont, ontmoet een zwarte kat die in een witte wereld woont. Wat als hun werelden samenkomen?
Alleen in de lift
Online
Alleen in de lift | Kortfilmcompetitie

Anastasia Papadopoulou, 2020, GR, 3 min, 6+

Is het raar om te dansen in de lift? Je make-up te checken in de spiegel? Nee, dat is allemaal perfect normaal. Wat doe jij als je alleen in de lift staat?
Shower boys
Online
Shower boys | Kortfilmcompetitie

Christian Zetterberg, 2021, SE, 9 min, 9+

Viggo en Noel keren terug naar huis na een oefenmatch met hun hockeyploeg. Wanneer een van hun onschuldige spelletjes wordt stopgezet, leren de twee jongens wat het betekent om vrienden te zijn.
Vos voor Edgar
Online
Vos voor Edgar | Kortfilmcompetitie

Pauline Kortmann, 2021, DE, 8 min, 8+

Edgar krijgt niet zoveel aandacht van zijn ouders. Die zijn veel te druk bezig met hun computer en smartphone. In het bos ontmoet Edgar een vos die hem helpt zijn ouders wakker te schudden.
Een steentje in de schoen
Offline
Een steentje in de schoen | Kortfilmcompetitie

Éric Montchaud, 2020, FR, CH, 11 min, 6+

Deze kortfilm vertelt het verhaal van een leerling op zijn eerste dag in een nieuwe school. Hij verschilt wel een beetje van de andere leerlingen: hij is een kikker in een klas vol konijnen...
Bug
Offline
Bug | Kortfilmcompetitie

Abel Bos, 2021, BE, 15 min, 10+

De 12-jarige Sam is gek van film. Voor een nieuwe video volgt hij het stoere meisje Bobby. Om de video spectaculairder te maken wil Sam vanalles toevoegen aan de film, maar dat ziet Bobby niet helemaal zitten.
Aeronaut
Online
Aeronaut | Kortfilmcompetitie en Wetenschap

Leon Golterman, 2021, NL, 2 min, 6+

Kevin droomt ervan om piloot te worden. Om al wat te kunnen oefenen, knutselt hij een modelvliegtuig. Als Kevin even naar de badkamer gaat om de lijm van zijn handen te wassen, begint zijn kleine zus met het vliegtuig te spelen, met alle gevolgen van dien.
Andersland
Online
Andersland | Kortfilmcompetitie

An Vrombaut, 2021, BE, 7 min, 6+

Wat betekent het om anders te zijn? Ontdek het samen met een hoop abnormaal normale giraffen.
Half gescheiden
Online
Half gescheiden | Kortfilmcompetitie

Nina de Vriendt, 2021, NL, 15 min, 9+

Levins ouders zijn gescheiden, maar ze begrijpt niet echt waarom. Ze zien elkaar nog vaak en gaan ook nog ieder jaar samen op vakantie. Soms lijkt het wel of ze nog samen zijn. Bij de gescheiden ouders van haar vriendin Hannelore ziet het er anders uit: zij doen alles apart. Met de zomervakantie in aantocht besluit Levin op onderzoek te gaan. Ze krijgt hierbij de hulp van een getekende wolf. Samen proberen ze te achterhalen wat er gaande is tussen haar ouders.
Julieta en de schildpadden in de plastic soep
Online
Julieta en de schildpadden in de plastic soep

Mirjam Marks, 2020, NL, 15 min, 8+

Julieta woont op het dromerige Curaçao en is een echte waterrat. Ze houdt ervan om de schildpadden te ontmoeten en de ontelbare vissoorten te zien. Maar dit is jammer genoeg niet het enige waarmee ze geconfronteerd wordt. Visnetten en plastic dobberen overal rond en dat maakt Julieta super kwaad. Samen met andere vrijwilligers op Curaçao probeert ze de schildpadden te redden. Hoe meer ze werkt, hoe meer ze zich realiseert dat haar werk maar een kleine druppel is in die grote oceaan. Toch blijft Julieta geloven dat een betere toekomst mogelijk is.
Waarom bleef je niet voor mij?
Online
Waarom bleef je niet voor mij?

Milou Gevers, 2020, NL, 25 min, 11+

Vier kinderen met hetzelfde tragische verhaal: ze verloren allemaal een ouder aan zelfmoord. In deze documentaire delen ze hun verhaal vanaf het moment dat ze het nieuws vernamen. De filmmaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand haar durfde te stellen.
Ik ben een kiezeltje
Online
Ik ben een kiezeltje

Mélanie Berteraut Platon, Yasmine Bresson, Léo Coulombier, Nicolas Grondin, Maxime Le Chapelain, Louise Massé, 2020, FR, 6 min, 3+

Bubble is een jonge otter die zich soms eenzaam voelt. Haar drie beste vrienden zijn kiezelstenen. Ze doet net alsof het echte otters zijn, maar wanneer ze hun ware aard beseft, moet ze haar eenzaamheid onder ogen komen.
Deken
Online
Deken

Marina Moshkova, 2020, RU, 5 min, 3+

Ergens ver ver weg, helemaal in het noorden, woont een chagrijnige ijsbeer. Hij loopt heel de dag te zeuren en te klagen, tot hij op een dag onverwacht bezoek krijgt.
Katu katu
Online
Katu katu

Giedrė Narušytė Boots, 2021, LT, 6 min, 3+

Een speels bolletje wol maakt een rups wakker, die lag te slapen bij zijn kattenvriendjes. Nadat ze samen hebben gespeeld, wil de rups leren vliegen.
De fantastische vliegwedstrijd
Online
De fantastische vliegwedstrijd

John Croezen, 2021, NL, 6 min, 3+

De enige echte vliegwedstrijd voor vogels! Tien teams zijn klaar voor de start, maar de race verloopt niet zoals gepland. Een voor een komen ze in moeilijkheden, behalve de kippen. Maar waarom zijn zij de enige zonder problemen?
Kiki de veer
Online
Kiki de veer

Nicolas Bianco-Levrin, Julie Rembauville, 2021, FR, 6 min, 3+

Kiki de kanarie woont in een kooi bij een oude vrouw. Als hij door het raam kijkt, ziet hij vogels vrij rondvliegen. Hij droomt ervan om samen met hen te vliegen. Wanneer de oude vrouw het deurtje van zijn kooi vergeet te sluiten, waagt hij zijn kans en vliegt hij weg.
Leap
Online
Leap

Janneke As, 2020, NL, 3 min, 6+

Een meisje kan haar zorgen niet meer de baas tijdens een herfstwandeling in het bos.
URSA - Het lied van de noorderlichten
Online
URSA - Het lied van de noorderlichten

Natalia Malykhina, 2021, NO, 10 min, 6+

Ursa de kleine ijsbeer probeert zijn moeder te vinden door het noorderlicht te volgen.
De zeemeerman
Online
De zeemeerman

Alba Barbé I Serra, 2020, ES, 8 min, 6+

Roque is volledig in de war. Ofwel verandert hij voor altijd in een meerman, ofwel blijft hij een mens. Wat zal hij kiezen?
Op de heuvel
Online
Op de heuvel

Lukáš Ďurica, Juraj Mäsiar, 2020, SK, 9 min, 6+

Een eenzame robot woont op een heuvel. Hij ziet een vallende ster neerstorten in de buurt en is vastberaden deze terug naar huis te brengen.
Paniek in het dorp: de zomervakantie
Offline
Paniek in het dorp: de zomervakantie

Vincent Patar, Stéphane Abier, 2021, FR, BE, CH, 26 min, 6+

School is voorbij en Cowboy en Indiaan beginnen zich te vervelen. Ze beslissen om een boot te bouwen en te gaan varen. Maar dat is niet zo gemakkelijk als gedacht. Deze film is pas beschikbaar vanaf 3 maart.
Mr. Praktisch
Offline
Mr. Praktisch | Wetenschap

Michał Poniedzielski, Dominik Litwiniak, 2020, PL, 10 min, 10+

Wanneer Mr. Praktisch zijn dagelijkse routine doorloopt, beseft hij plotseling dat de aanwezigheid van een huisdier het plezier in zijn leven kan vergroten.
Dagdromers
Online
Dagdromers

Ante Pask, 2021, BE, 12 min, 8+

Een vader en zijn dochter delen een passie voor motorrijden. Maar gezondheidsproblemen brengen hun gezamenlijke hobby in gevaar.
De glorie van de verschrikkelijke Eliz
Offline
De glorie van de verschrikkelijke Eliz

Eliška Kovaříková, Adam Struhala, 2020, CZ, 28 min, 10+

Drie vrienden zitten samen aan tafel wanneer Eliz binnenkomt, het meisje waar ze alledrie verliefd op zijn. Een voor een vertellen ze hun verhalen over haar, het ene al vreselijker dan het andere. Zo groeit de legende van de verschrikkelijke Eliz.
Trui
Online
Trui

Christian Kaufmann, 2021, DE, 6 min, 6+

Een trui hangt somber in een tweedehandswinkel tot iemand hem opmerkt en meeneemt naar huis. Samen gaan ze op pad en komen een oude bekende tegen die hun wereld op zijn kop zal zetten.
Teofrastus
Offline
Teofrastus | Best of JEF

Pärtel Tall, Sergei Kibus, 2018, EE, 15 min, 6+

Teofrastus Bombastus Filippus Aureolus von Hohenheim. Dat is geen eenvoudige naam voor een doodgewone zwerfkat! Maar dat is nog niets vergeleken bij zijn bijzondere levensverhaal…
Ja lap!
Online
Ja lap!

Elena Walf, 2021, DE, 2 min, 6+

Dit grappige en ultrakort woordeloos verhaal over hersenloos pestgedrag zegt meer dan duizend woorden.
De roep
Online
De roep

Frida E. Elmström, 2021, SE, 8 min, 6+

Het Dier geniet van de mooie dag tot er plots een roep weerklinkt... Zo begint een ontdekkingstocht naar iets wat tegelijkertijd beangstigend als vertrouwd zal blijken.
Tommy de herrieschopper
Offline
Tommy de herrieschopper | Wetenschap

Rao Heidmets, 2021, EE, 15 min, 8+

Tommy maakt er nogal graag een zootje van… Gelukkig weet zijn zus telkens alles weer op te lossen. Tot ze allebei zoek raken in het bos van een werkloze beer en iedereen moet samenwerken om broer en zus terug in veiligheid te brengen.
Vliegen
Online
Vliegen

Carlos Gómez-Mira, 2020, ES, 15 min, 8+

Een jong vogeltje blijft alleen achter, maar hij is bang want hij moet nog alles leren… Tot er iemand op zijn pad komt en ze elkaar uit de nood helpen want het leven is een spel van vallen en… vliegen!
Zeezicht
Online
Zeezicht

Dafni Stylianidis, 2021, BE, 4 min, 8+

Een spreekbeurt geven: dat kan soms best griezelig zijn. Ook voor Nina. En toch moeten we altijd in onszelf blijven geloven want als we iets niet proberen kunnen we er ook niet uit leren. Gelukkig kan onze fantasie ons daarbij een handje helpen.
Binnen
Online
Binnen

Yann Chapotel, 2020, FR, 6 min, 8+

Het coronavirus heeft van ons allemaal experts gemaakt in binnenblijven. Deze film viert tegelijkertijd de kleine dagdagelijkse verschillen en de grote gelijkenissen.
Matilda en het reservehoofd
Offline
Matilda en het reservehoofd | Best of JEF

Ignas Meilūnas, 2020, LT, 13 min, 8+

Matilda kan op korte tijd heel veel nieuwe dingen leren. Moeder vindt het geweldig; misschien wordt Matilda wel de slimste persoon ter wereld? Wanneer Matilda’s hoofd vol zit, koopt moeder een tweede hoofd, om nog meer te leren! Maar Matilda vindt die twee hoofden best verwarrend. Deze grappige stop-motion animatiefilm is niet mals voor de prestatiedruk in het onderwijs.
Voor mij ben jij mooi
Online
Voor mij ben jij mooi | Best of JEF

Bouwine Pool, 2017, NL, 12 min, 8+

Oma verheugt zich op het bezoek van haar kleindochter, die zo lief was als baby. Oma leeft nog een beetje in het verleden, ze luistert het liefst naar muziek op haar oude radio. Wanneer haar kleindochter binnenkomt, blijkt die behoorlijk veranderd te zijn! Ze speelt het liefst met haar gameboy, en wil naar huis. Kan de band tussen hen opnieuw hersteld worden?
Catastrophe
Online
Catastrophe | Best of JEF

Jamille Van Wijngaarden, 2017, NL, 2 min, 8+

Wanneer een vogeltje plotseling zomaar dood valt in zijn kooitje, wordt de kat natuurlijk meteen beschuldigd. Die probeert alles weer goed te maken, maar het gaat van kwaad naar erger…
Howling
Online
Howling | Best of JEF

Laura Van Haecke, 2020, BE, 19 min, 8+

Bo verhuist samen met haar halfzus Rani naar het platteland. Rani wordt elk weekend door haar papa opgepikt, maar Bo’s vader daagt nooit op. Ze zit vaak alleen en leert hoe ze voor zichzelf moet zorgen. Bo wordt een heel zelfstandig meisje, maar soms knaagt de eenzaamheid.
De reis van de pinguïn
Offline
De reis van de pinguïn

Stella Serefoglou, 2021, GR, 17 min, 10+

Terwijl haar ouders op het punt staan om te scheiden, brengt Elli een eenzame zomer door bij haar papa, weg van de wereld. Haar enige gezelschap is Molly, de kat. Wanneer het dier wegloopt, gaat Elli op zoek naar de enige bron van affectie die haar nog restte.
Mora Mora
Online
Mora Mora

Robertas Nevecka, Jurga Seduikyte, 2021, LT, 10 min, 10+

Mora verdrinkt bijna in de oceaan, maar spoelt tenslotte aan op een eiland, samen met een vreemd wezen. Samen gaan ze op onderzoek op deze stille plek, waar geen teken van leven valt te ontdekken. Op een ochtend wordt het wezen niet meer wakker. Mora is ten einde raad, tot er iets gebeurt dat haar nieuwe moed geeft om door te bijten.
Ik ben niet bang van de krokodil
Offline
Ik ben niet bang van de krokodil | Best of JEF

Anna Solanas, Marc Riba, 2018, ES, 4 min, 10+

Een krokodil die liever dwarsfluit speelt dan jaagt en vriendelijk is tegen alle dieren, daar is toch niets mis mee? De verteller vindt van wel, tot de krokodil het beu is.
Dochters
Online
Dochters

Marjolein Verhoeven, 2021, BE, 22 min, 10+

De negenjarige Nadine ontmoet voor het eerst haar jongere pleegzus Romy. Ze moet wel nog even wennen aan haar nieuwe rol als grote zus en alle veranderingen die daarbij komen kijken.
De man die achter de horizon keek
Online
De man die achter de horizon keek | Best of JEF

Martijn Blekendaal, 2018, NL, 26 min, 10+

Bas Jan Ader besloot veertig jaar geleden om met een piepklein zeilbootje de Atlantische oceaan over te steken. Negen maanden later werd zijn bootje dobberend teruggevonden voor de kust van Engeland. Zonder Bas Jan. Waarom ondernam Bas Jan zo’n waaghalzerij en hoe overwon hij zijn angsten?
Bits
Offline
Bits

Áron Horváth, 2020, SI, 15 min, 12+

Twee broers wonen alleen bij hun moeder en spelen graag race spelletjes op de computer. Hun vader is vrachtwagenchauffeur en is zelden thuis. Op een dag staat hij voor de deur met zijn gloednieuwe vrachtwagen… of de jongens zin hebben in een ritje? Er worden beloftes gemaakt, maar beloftes zijn niet altijd makkelijk om te houden.
Luister
Offline
Luister | Best of JEF

Astrid Bussinck, 2018, NL, 15 min, 10+

Kinderen bellen naar de Kindertelefoon en vertellen over hun grote of kleine problemen. Een meisje dat altijd alleen thuis is, of waarvan de ouders gaan scheiden. Een jongen die bang is voor de toekomst, of die het moeilijk heeft met zijn geaardheid en hoopt dat het vanzelf weggaat. Anderen willen gewoon een praatje maken. In deze reeks gesprekken met de Kindertelefoon wordt de klank afgewisseld met beelden die de toon van het gesprek weergeven. Soms aangrijpend, soms grappig, maar altijd impactvol.
Blackbirds
Offline
Blackbirds

Emma Séméria, 2020, FR, 9 min, 12+

Binnenkort begint de school weer en de 15-jarige Camélia wil haar beste vriend Salah om een speciale gunst vragen. Ze wil graag leren tongzoenen voordat de zomer voorbij is…
Fledge
Offline
Fledge

Hani Dombe & Tom Kouris, 2021, FR, IL, 15 min, 12+

Elina komt uit Rusland. Ze werd door haar moeder in de steek gelaten en groeide daardoor op tot een tiener boordevol woede. Gelukkig heeft ze een coole vriendengroep gevonden in haar nieuw thuisland Israël. Omdat ze wil worden zoals haar vrienden, zweert Elina de familietradities af, zelfs wanneer ze een mysterieuze gave ontwikkelt, net zoals haar grootmoeder.
Yes-people
Online
Yes-people

Gísli Darri Halldórsson, 2020, IS, 8 min, 12+

Elke ochtend gaat een uiteenlopende groep mensen de dagelijkse uitdagingen aan, zoals werk, school, en de afwas. Naargelang de dag vordert, worden hun capaciteiten steeds meer op de proef gesteld.
Spring always comes back
Online
Spring always comes back

Alicia Núñez Puerto, 2021, ES, 11 min, 12+

Oma Margara heeft vier kleinkinderen. Dit is het verhaal van diegenen die zijn vertrokken maar vooral van zij die bleven.